Nostradamus
... een nieuwe visie ...
Laatst bijgewerkt:
12 november 2016
DE VOORSPELLINGEN
ONJUISTE INTERPRETATIES
Napoleon Bonaparte
15 augustus 1769 - 5 mei 1821

De opkomst van Napoleon Bonaparte
Centurie 1, Kwatrijn 60

Veldtocht Sardinië,
22 februari 1793
Centurie 3, Kwatrijn 87

Eerste consul van Frankrijk
Centurie 4, Kwatrijn 54

Grote Sint-Bernhardpas,
mei 1800
Centurie 5, Kwatrijn 20

Inname Milaan
Centurie 3, Kwatrijn 37

Kroning tot keizer van Frankrijk,
2 december 1804
Centurie 8, Kwatrijn 57

Invasie in Rusland, 1812
Centurie 4, Kwatrijn 75

Slag bij Moskou, 1812-1813
Centurie 8, Kwatrijn 85

Verbanning naar Elba,
6 april 1814
Centurie 10, Kwatrijn 24
 
1e Wereldoorlog 1914-1918

Aanleiding tot de
Eerste Wereldoorlog 1914-1918
Centurie 9, Kwatrijn 55

*** UPDATE ***
Oorlogsvoering in de lucht, beide wereldoorlogen
Centurie 1, Kwatrijn 64

*** UPDATE ***
Kerk "St-Gervais-et-St-Protais" geraakt door Parijs-Geschut
29 maart 1918
Centurie 3, Kwatrijn 6
Centurie 2 - Kwatrijn 28

Le penultiesme du surnom du Prophete,
Prendra Diane pour son iour & repos:
Loing vaguera par frenetique teste,
En deliurant vn grand peuple d'impos.

En om een ieder te laten geloven dat het hier inderdaad om de dood van Diana gaat, wordt het kwatrijn dan ook veelal op de volgende manier naar het Engels vertaald:

The last son of the man with the prophet's name ,
will bring Diana to her day of rest:
At a distance they wander in frenetic grief,
Delivering a great people from ruin.

Waarbij het Engels naar het Nederlands vertaald, inderdaad een vrij accurate voorspelling lijkt op te leveren:

De laatste zoon van de man met de naam van de Profeet,
Zal Diana tot haar rustdag brengen:
Ze dwalen van ver in uitzinnig verdriet,
Een groot ten gronde gericht volk opleverend.

Alhoewel er veel samenzweringstheorieën zijn opgeworpen in de media, wordt over het algemeen aangenomen dat het een ongeluk was, veroorzaakt door een chauffeur die alcohol had gedronken en met hoge snelheid paparazzi probeerde te ontlopen. Alleen Fayed's lijfwacht overleefde de klap doordat hij een veiligheidsgordel droeg. Diana, Dodi en hun chauffeur droegen hun gordel niet. Op 14 december 2006 bracht de Britse politie een rapport naar buiten, waarin stond dat het inderdaad een ongeluk was. De Britse rechtbankjury bevestigde de dood door schuld op 7 april 2008.

Haar dood veroorzaakte een bijzonder publiekelijke rouwperiode en naar schatting zes miljoen mensen waren getuige van de begrafenisplechtigheden die op 6 september plaatsvonden. Diana werd begraven in Althorp in het Verenigd Koninkrijk, op een eiland in het midden van een meer op het landgoed van haar broer. Bezoekers kunnen om het meer lopen en een tentoonstelling over Diana bekijken in een bezoekerscentrum.
Diana Spencer (Sandringham, Norfolk, 1 juli 1961 - Parijs, 31 augustus 1997) was de jongste dochter van de Hon. Frances Ruth Burke-Roche (dochter van de 4de baron Fermoy) en de Hon. Edward John Spencer, Viscount Althorp, waardoor Diana een afstammeling was van vele koningen van Engeland.
Diana had twee zusters, Sarah en Jane en een broer, Charles.

Na de dood van haar grootvader aan vaders zijde, de zevende Graaf Spencer in 1975, werd Lord Althorp de achtste Graaf Spencer en zijn dochter kreeg de titel 'Lady Diana Spencer'. Ze kreeg haar opleiding in Norfolk en aan een kostschool in Kent en werd beschouwd als een gemiddelde leerlinge. Toen ze 16 jaar was, ging ze naar het Institut Alpin Videmanette, in Rougemont, Zwitserland, voor het laatste jaar van haar opleiding.
Althorp Diana Memorial
Maar net als de ondergang van het luxe en 'onzinkbare' passagiersschip RMS Titanic is ook de tragische dood van Diana Spencer NIET door Nostradamus voorspeld !
Desondanks zijn er velen die beweren dat dat in Centurie 2, Kwatrijn 28 wel degelijk het geval zou zijn:
Regel 1

De laatste zoon van de man met de naam van de Profeet,

Dodi Al-Fayed was de jongste zoon van Mohamed Al-Fayed, eigenaar van het Britse warenhuis Harrods.
Geboren in een arme buurt in Alexandrië, begon hij aanvankelijk als leraar. Later begon hij zijn eigen transportbedrijf in Egypte. Hij vestigde zich in 1974 in Groot-Brittannië, waarbij hij het eerbiedige "al-" aan zijn achternaam plakte. Dat leverde hem de bijnaam "de nep-farao" op.
Hij heeft jarenlang tevergeefs geprobeerd de Britse nationaliteit te verkrijgen.
In 1979 kocht al-Fayed het Ritz Hotel in Parijs en in 1985 kocht hij samen met zijn broer Harrods voor 615 miljoen pond.
Mohamed wordt door moslims beschouwd als profeet en voltooier van het monotheïstische geloof van Abraham.
Regel 3

Ze dwalen van ver in uitzinnig verdriet,

Het was zomer in Londen en naast de vele Briiten kwamen toeristen van heinde en verre om getuige te zijn van de begrafenisplechtigheden die op 6 september plaatsvonden.
Regel 4

Een groot ten gronde gericht volk opleverend.

Ook deze regel zou op het grote verdriet duiden dat onder het volk heerste.
Regel 2

Zal Diana tot haar rustdag brengen:

Op 31 augustus 1997 te Parijs vond Diana Spencer bij een auto ongeluk de dood.
Het volgende kunnen we hierbij opmerken:
Nergens in de eerste regel is er sprake meer van een 'zoon' !
In de eerste regel gaat het om 'de bijnaam' van een profeet.
In de tweede regel wordt niet expliciet 'Diana' genoemd, maar 'Diane'.
Bovendien wordt iemand gevangen genomen en uit niets blijkt dat er iemand gestorven zou zijn.
In de derde regel is dan ook geheel geen sprake meer van verdriet.
Waar dit kwatrijn dan wel betrekking op zou hebben is mij vooralsnog onbekend, maar zoals ik heb laten zien in ieder geval NIET op de dood van Diana Spencer, zoals vele Nostradamus 'kenners' ons willen doen laten geloven !
Prinses van Wales

In 1980, toen ze 19 jaar oud was, werd ze opgemerkt door de Prins van Wales, prins Charles, die haar uitnodigde voor een polowedstrijd. Een romance begon en het stel verloofde zich op 24 februari 1981. Zij trouwden op 29 juli hetzelfde jaar onder grote publieke belangstelling in de St Paul's Cathedral in Londen.
De nieuwe prinses werd ontzettend populair en was zeer geliefd. Ze werd beschermvrouwe van vele projecten en tijdens deze periode groeide haar collectie kledij, die later geveild zou worden voor het goede doel.
Diana kreeg twee kinderen: prins William in 1982 en prins Harry in 1984. Beide kinderen werden opgevoed met de nodige zorg en de prinses waakte zelf over de kwaliteit van hun opvoeding.
Scheiding

Aan het begin van de jaren negentig liep het huwelijk op de klippen, deze scheiding werd breed uitgesmeerd in de Britse pers en bracht het Britse hof in verlegenheid. De koningin en haar moeder zagen met afschuw hoe de pers smulde van de pikante details die boven water kwamen. In een interview vertelde de prinses dat haar echtgenoot haar reeds vele jaren bedroog met Camilla Parker-Bowles. De prins kende Camilla al lang voor zijn huwelijk.
Het koppel besloot in 1992 uit elkaar te gaan, al werd de scheiding pas in 1996 afgerond.
De prinses verloor haar predicaat Koninklijke Hoogheid en trok zich terug uit het Britse Hof.
Inzet voor goede doelen

Aan het eind van de jaren tachtig kreeg ze steeds meer bekendheid door haar steun voor goede doelen. Ze heeft veel betekend in campagnes tegen het gebruik van landmijnen en in het verminderen van het stigma rondom Aids. In 1995 ontving ze de Humanitarian of the Year award.
Het auto-ongeluk

Op zaterdag 30 augustus 1997 vertrokken de prinses, haar vriend Dodi Al-Fayed, Trevor Rees-Jones (de lijfwacht van Fayed) en chauffeur Henri Paul laat in de avond vanaf het Hôtel Ritz aan het Place Vendôme in Parijs. Ze waren op weg naar het huis van Al-Fayed in een rijke buurt in het westen van de stad. Vanuit het hotel passeerden zij het Place de la Concorde, om vervolgens langs de Seine hun weg te vervolgen. Net na middernacht, op 31 augustus om 00.25u, reed hun Mercedes-Benz S-280 de Almatunnel in, op hoge snelheid en achtervolgd door negen Franse fotografen op verschillende motorfietsen.

Bij de ingang van de tunnel raakte de chauffeur de controle over de auto kwijt, die vervolgens naar de linkerhelft van de baan gleed en frontaal tegen de dertiende steunpilaar botste en daarna ronddraaiend aan het einde van de tunnel tot stilstand kwam. Er was geen vangrail tussen de pilaren om dit te voorkomen.
De enige overlevende was Trevor Rees-Jones, Fayed's lijfwacht.
Dodi Fayed was de jongste zoon van Mohamed Al-Fayed, een self-made miljardair. Mohamed is de naam van een oude profeet.
Echter ..................................................


Als we het kwatrijn rechtstreeks vanuit het Frans zo goed mogelijk naar het Nederlands proberen te vertalen (letterlijk woord voor woord), komen we tot een geheel andere vertaling:
De voorlaatste van de bijnaam van de profeet
Zal Diane gevangen nemen voor zijn dag & rust:
Ver verdwaald door chaotische getuige,
In het leveren van belastingen van een groot volk.
Het woord 'teste' in regel 3 van het kwatrijn (Loing vaguera par frenetique teste,) komt uit het Italiaans en betekent 'getuige'.
De woorden
'd'impos' in regel 4 van het kwatrijn (En deliurant vn grand peuple d'impos.) komen eveneens uit het Italiaans en zijn een samenvoeging van 'delle imposte', hetgeen 'van de belastingen' betekent.

En deze vertaling laat dan ook weinig over van de vertaling zoals eerder hierboven omschreven !!
De dood van Diana Spencer, prinses van Wales
( NIET door Nostradamus voorspeld ! )