Nostradamus
... een nieuwe visie ...
Laatst bijgewerkt:
12 november 2016
DE VOORSPELLINGEN
ONJUISTE INTERPRETATIES
Napoleon Bonaparte
15 augustus 1769 - 5 mei 1821

De opkomst van Napoleon Bonaparte
Centurie 1, Kwatrijn 60

Veldtocht Sardinië,
22 februari 1793
Centurie 3, Kwatrijn 87

Eerste consul van Frankrijk
Centurie 4, Kwatrijn 54

Grote Sint-Bernhardpas,
mei 1800
Centurie 5, Kwatrijn 20

Inname Milaan
Centurie 3, Kwatrijn 37

Kroning tot keizer van Frankrijk,
2 december 1804
Centurie 8, Kwatrijn 57

Invasie in Rusland, 1812
Centurie 4, Kwatrijn 75

Slag bij Moskou, 1812-1813
Centurie 8, Kwatrijn 85

Verbanning naar Elba,
6 april 1814
Centurie 10, Kwatrijn 24
 
1e Wereldoorlog 1914-1918

Aanleiding tot de
Eerste Wereldoorlog 1914-1918
Centurie 9, Kwatrijn 55

*** UPDATE ***
Oorlogsvoering in de lucht, beide wereldoorlogen
Centurie 1, Kwatrijn 64

*** UPDATE ***
Kerk "St-Gervais-et-St-Protais" geraakt door Parijs-Geschut
29 maart 1918
Centurie 3, Kwatrijn 6
De aanslag op paus Johannes Paulus II
Centurie 2 - Kwatrijn 97

Romain Pontife garde de t'approcher,
De la cité que deux fleuves arrouse,
Ton sang viendras aupres de là cracher,
Toi & les tiens quand fleurira la rose.

Pontifex van Rome, wees op Uw hoede, als U nadert,
De stad, die haar water van twee rivieren ontvangt:
Bij die plaats zal Uw bloed vloeien,
Dat van U en de Uwen, als de roos bloeit.
Paus Johannes Paulus II, geboren als Karol Józef Wojtyla (Wadowice, 18 mei 1920 - Vaticaanstad, 2 april 2005), was een Pools priester die aartsbisschop en kardinaal werd en uiteindelijk op 16 oktober 1978 werd verkozen tot 264ste paus van de Rooms-katholieke Kerk.
Hij was de opvolger van de plotseling overleden Johannes Paulus I. In zijn hoedanigheid van paus was hij tevens soeverein van Vaticaanstad, alsook bisschop van Rome. Op 1 mei 2011 werd hij door zijn opvolger, paus Benedictus XVI, zalig en op 27 april 2014 door paus Franciscus heilig verklaard.
Op 7 april 1981 landde er een jonge Turk op de luchthaven Fiumicino in Rome. In zijn paspoort stond dat hij ‘Faruk Özgün’ heette, maar in werkelijkheid ging het hier om de valse papieren van Mehmet Ali Agca, een Turkse militant die enkele maanden eerder had aangekondigd dat hij Paus Johannes Paulus II wilde vermoorden. Overigens was zijn valse identiteit overbodig, want ondanks zijn dreigementen kwam de naam ‘Agca’ niet voor in de opsporingsregisters van de Italiaanse douane.
Studie Italiaans

De eerste paar dagen gedroeg Agca zich als een gewone toerist en wisselde hij iedere twee nachten van verblijfplaats. Op de ochtend van 9 april begaf hij zich vervolgens naar de universiteit, waar hij zich in liet schrijven voor een studie Italiaans. Op deze manier verzekerde Agca zich van een verblijfsvergunning voor nog eens drie maanden. De dag daarna veranderde de Turk weer van adres en boekte hij een vakantie naar Mallorca, waarvan hij pas een maand later zou terugkeren.
Aanslag op de paus

Op 13 mei 1981 reisde Agca naar het centraal station in Rome, waar hij een Browning 35 High-Power handgeweer uit een kluis haalde. Vervolgens begaf hij zich naar het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad, waar Paus Johannes Paulus II die middag een publieke audiëntie hield. Terwijl de kerkvorst druk was met handen schudden en hoofden aanraken, besloot Agca het vuur te openen.

Hij raakte de Paus vier keer, twee maal in diens onderbuik, eenmaal in zijn rechterarm en eens in de linkerhand. Daarnaast verwondde Agca nog twee Amerikaanse toeristen voordat hij overmeesterd werd door omstanders. Eén van hen was een non, die de Turk toeschreeuwde: “Wat doe jij daar?!”
Johannes Paulus II verloor door de verwondingen driekwart van zijn bloed, hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar dokters er na een zes uur durende operatie in slaagden zijn leven te redden.
Proces van Agca

Tijdens het proces tegen Agca werd duidelijk dat de 23-jarige activist al lange tijd van plan was een aanslag te plegen. Zo had hij enkele jaren eerder op de universiteit tegen zijn medestudenten geschreeuwd: “Wat jullie daar lezen, heeft helemaal niet zoveel zin. Ik word ooit op een andere manier beroemd!”. Niet veel later was hij lid geworden van de Grijze Wolven, een ultra-rechtse beweging die door de Turkse autoriteiten verantwoordelijk werd gehouden voor meerdere terreuraanslagen.

Zo was Agca verantwoordelijk geweest voor de moord op een hoofdredacteur van een liberale krant in Turkije in 1979. Over zijn motieven voor de aanslag op de Paus liet de Turk echter niet veel los. Regelmatig legde hij tegenstrijdige verklaringen af en verzon hij nieuwe beweegredenen, om zo de autoriteiten zo lang mogelijk om de tuin te leiden. Op 22 juli 1981 veroordeelde de Italiaanse rechter Agca uiteindelijk tot levenslange gevangenisstraf.
Vergiffenis

Paus Johannes Paulus II bleek zelf overigens geen wrok te koesteren jegens Agca. Vier dagen na de aanslag verklaarde hij: “Ik bid voor de broeder die mij heeft getroffen. Ik heb hem oprecht vergeven”. Twee jaar na de schietpartij bezocht de Paus ook de gevangenis waar de Turk opgesloten zat, om hem persoonlijk vergiffenis te schenken. Daarnaast drong hij er bij de autoriteiten op aan dat Agca na twintig jaar gratie verleend zou worden. In juni 2000 willigde de Italiaanse president Carlo Azeglio Campi dit verzoek in en stelde hij Agca op vrije voeten.

Wel werd de activist meteen gedeporteerd naar Turkije, waar hij vervolgens nog eens 10 jaar celstraf uit moest zitten voor de eerdere moord op de linkse hoofdredacteur. Op 18 januari 2010 kwam Mehmet Ali Agca definitief op vrije voeten. Hij liet vervolgens meteen een persconferentie beleggen, waarin hij verklaarde: “In de naam van God Almachtig verkondig ik bij deze het einde van de wereld in deze eeuw. De hele wereld zal vernietigd worden, alle mensen zullen sterven. Ik ben niet God, ik ben niet de zoon van God, ik ben de eeuwige Christus”.
Op 2 maart 2006 maakte een Italiaanse parlementaire onderzoekscommissie bekend dat naar alle waarschijnlijkheid de Sovjet-Unie opdracht had gegeven voor de aanslag, als vergelding voor de voortdurende steun van de paus aan de Poolse vakbond Solidarnosc.

Deze aanslag was de directe aanleiding tot de aanschaf van de pausmobiel, een auto waarin de paus beschermd wordt door kogelwerend glas en toch van buiten goed te zien is.

De aanslag gebeurde in mei 1981, een maand waarin in Italié de rozen volop in bloei staan.
Maar veel waarschijnlijker is dat Nostradamus het woord 'roos' (in regel 4) hier een andere betekenis gaf.
Op 10 mei 1981, 3 dagen voor de aanslag, werd François Maurice Adrien Marie Mitterrand (voor het eerst sinds de 2e wereldoorlog) tot de eerste socialistische president van Frankrijk gekozen, de socialistische partij (Parti Socialiste) heeft de roos als symbool.
Regels 1 en 2

Pontifex van Rome, wees op Uw hoede, als U nadert,
De stad, die haar water van twee rivieren ontvangt:
Nostradamus waarschuwt de paus op zijn hoede te zijn, als hij de stad, die haar water van twee rivieren ontvangt, nadert.
Vlak ten noorden van Rome bij de brug van de "Via Salaria" stroomt de rivier Aniene in de Tiber.
De Tiber stroomt door Rome naar de Tyreense Zee waarin de Tiber ook weer in twee takken uitmondt, waarbij hij in het zuiden door de buitenwijken van Ostia-Isola Sacra stroomt en in het noorden door die van Fiumicino.
Paus Johannes Paulus II, 2005
De Tiber van noord naar zuid en de Aniene van oost naar west
Regels 3 en 4

Bij die plaats zal Uw bloed vloeien,
Dat van U en de Uwen, als de roos bloeit.
Mehmet Ali Agca
De aanslag