Nostradamus
... een nieuwe visie ...
Laatst bijgewerkt:
12 november 2016
DE VOORSPELLINGEN
ONJUISTE INTERPRETATIES
Napoleon Bonaparte
15 augustus 1769 - 5 mei 1821

De opkomst van Napoleon Bonaparte
Centurie 1, Kwatrijn 60

Veldtocht Sardinië,
22 februari 1793
Centurie 3, Kwatrijn 87

Eerste consul van Frankrijk
Centurie 4, Kwatrijn 54

Grote Sint-Bernhardpas,
mei 1800
Centurie 5, Kwatrijn 20

Inname Milaan
Centurie 3, Kwatrijn 37

Kroning tot keizer van Frankrijk,
2 december 1804
Centurie 8, Kwatrijn 57

Invasie in Rusland, 1812
Centurie 4, Kwatrijn 75

Slag bij Moskou, 1812-1813
Centurie 8, Kwatrijn 85

Verbanning naar Elba,
6 april 1814
Centurie 10, Kwatrijn 24
 
1e Wereldoorlog 1914-1918

Aanleiding tot de
Eerste Wereldoorlog 1914-1918
Centurie 9, Kwatrijn 55

*** UPDATE ***
Oorlogsvoering in de lucht, beide wereldoorlogen
Centurie 1, Kwatrijn 64

*** UPDATE ***
Kerk "St-Gervais-et-St-Protais" geraakt door Parijs-Geschut
29 maart 1918
Centurie 3, Kwatrijn 6
Centurie 10 - Kwatrijn 80

Au regne grand du grand regne regnant
Par force d'armes les grands portes d'airain
Fera ouvrir le roi et duc joignant,
Port demoli nef a fons jour serain.

De grote heerschappij van de grote regerende vorst
Door wapengeweld de grote bronzen deuren
Zal het noodzakelijk zijn ze te openen de koning en de hertog verwant,,
Haven schepen grondig verwoest een serene dag.
Regel 1

De grote heerschappij van de grote regerende vorst
Deze vierde regel (Port demoli nef a fons jour serain.) zou ik hier graag woord voor woord willen vertalen:

Het eerste Franse woord 'Port' betekent 'haven'.
Het tweede woord
'demoli' betekent 'slopen' of 'verwoesten'.
Het derde woord
'nef' betekent 'schip / schepen'.

De woorden
'nef' of 'caraque' werden in het Frans gebruikt om een Carrack aan te duiden. Dit was een drie- of vier-mast zeilschip, ontwikkeld in de 15e eeuw door de Genuezen en gebruikt in de handel. Deze schepen werden op grote schaal gebruikt door de 15e-eeuwse vloten van Europa, van de Middellandse Zee tot het Noordwesten van Europa, hoewel ieder gebied ietwat verschillende modellen van ontwerp had. De Portugese en Spaanse schepen werden gebruikt voor het reizen over de oceanen en de wereld te verkennen.
In het Genuaanse en Castilliaans Spaanse dialect Werden deze schepen 'caracca' of 'nao' genoemd en 'nau' in het Portugees.
De naam 'Carrack' is waarschijnlijk afgeleid van het Arabische Harraqa, een soort schip dat eerst langs de oevers van de Tigris en de Eufraat verscheen ongeveer tijdens de 9e eeuw.

De woorden
'a fons' komen voort uit de Galicische taal en betekenen 'grondig'.
Het Amerikaanse slagschip USS West Virginia zinkt na een aanval, Pearl Harbor
Hier wordt verwezen naar het keizerrijk van keizer Hirohito van Japan.
Hirohito, na zijn dood officieel Keizer Showa of de Showa-keizer genaamd, (Tokio, 29 april 1901 - aldaar, 7 januari 1989) was de 124e keizer van Japan volgens de traditionele volgorde. Hij regeerde van 25 december 1926 tot zijn dood in 1989. Hoewel hij buiten Japan beter bekendstaat bij zijn persoonlijke naam Hirohito, wordt hij in Japan nu uitsluitend genoemd bij zijn postume naam Keizer Showa. Het woord Showa is de naam van het tijdperk dat overeenkwam met de heerschappij van de keizer.
Aan het begin van zijn heerschappij was Japan al een van de grootmachten - de op acht na grootste economie in de wereld na Italië, de op twee na grootste zeemacht en één van de vijf permanente leden van de raad van de Volkenbond. Hij was het staatshoofd onder de beperking van de Meiji-grondwet tijdens de keizerlijke uitbreiding van Japan, militarisering en betrokkenheid bij de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd hij niet zoals anderen vervolgd voor oorlogsmisdaden. Tijdens de naoorlogse periode werd hij een symbool van de nieuwe staat.
In de jaren twintig bezocht hij als prins West-Europa en deed daarbij ook België en Nederland aan. Hij leidde formeel zijn land in de oorlogen tegen China en in de Stille Oceaan en onder zijn leiding bezetten Japanse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog grote delen van Zuidoost-Azië.
Formeel was het kabinet verantwoordelijk voor de agressieve Japanse oorlogspolitiek. Aan de andere kant was de keizer, meestal stilzwijgend, aanwezig bij belangrijke discussies en beslissingen over zaken als oorlog en vrede. De keizer had ook een uitgebreid militair hoofdkwartier en liet zich op de hoogte houden van de oorlogsontwikkelingen.
Op 15 augustus 1945, kort nadat de Verenigde Staten atoombommen hadden gegooid op de steden Hiroshima en Nagasaki en de Sovjet-Unie Japan de oorlog had verklaard, kondigde hij in een radiotoespraak aan het Japanse volk (genaamd de Gyokuon-hōsō) de Japanse overgave aan de geallieerden aan.
Tot en met de Tweede Wereldoorlog had Hirohito de status van goddelijke ikegami, Japans voor levende kami, een van de belangrijkste begrippen in het shintoïsme. In 1946 dwongen de Amerikanen hem in een radiotoespraak zijn goddelijke status te verwerpen. Van toen af was hij nog slechts het symbolisch hoofd van de Japanse staat en van de eenheid van de natie.
De keizer verloor door ingrijpen van de Amerikaanse bestuurder van Japan, generaal Douglas MacArthur, niet alleen al zijn bevoegdheden; hij verloor ook zijn enorme landerijen en domeinen. De weelderige leefstijl van het hof veranderde echter niet en de rol van de keizer en zijn broers in de oorlogen werd niet officieel onderzocht.
Regel 2

Door wapengeweld de grote bronzen deuren
Uit regel 2 en 3 samen kunnen we opmaken dat er iemand geweest moet zijn die liever niet zag dat het tot een gewapend treffen zou komen en dat is dan ook uit het navolgende op te maken:

De koning en hertog verwant
uit regel 3 is hier beeldspraak en verwijst naar admiraal Isoroku Yamamoto (hier de koning) en viceadmiraal Chuichi Nagumo (hier de hertog).
Verbindingen van aluminium waren weliswaar al in de oudheid bekend, zo werd aluin onder meer gebruikt om bloedingen te stelpen. Het was echter niet eenvoudig het metaal uit aluin vrij te maken. Aluminium werd dan ook pas in 1807 ontdekt door Humphry Davy, die het trachtte te bereiden uit aluminiumoxide. In 1825 bereidde Hans Christian Ø0rsted een onzuivere vorm van aluminium uit aluminiumchloride en kaliumamalgaam. Jarenlang was het metaal zo kostbaar dat het in ornamenten toegepast werd, getuige de massief aluminium kap op de toren van het Washington Monument. Pas in 1886 werd dankzij het Hall-Héroult-proces de elektrochemische productie van het metaal op grote schaal mogelijk.
Het metaal is nu iets meer dan een eeuw beschikbaar, en in die tijd heeft het op stormachtige wijze de wereld veroverd. Het is economisch een bijzonder belangrijk metaal. Aluminium is licht (slechts een derde van het gewicht van staal of brons), en met 4% koper 1% magnesium 1% mangaan 0,5% silicium even sterk, slijtvast en bestendig tegen corrosie.
Aluminium speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog.  Voor de verdedigingskracht van het Sovjet-leger was de bijdrage van de Oeral Aluminium Smelter (UAZ) van onschatbare waarde. De eerste fase van UAZ werd voltooid in september 1939, aan de vooravond van de oorlog, werd 36% van de aluminium produktie daar geproduceerd. Duraluminium platen van hoge sterkte dienden als het belangrijkste materiaal voor de huid van vliegtuigen. Complexe voorgevormde blokken werden geproduceerd om onderdelen voor vliegtuigmotoren, propellers, het chassis en de romp te maken. Zacht laag-gelegeerd duraluminium en aluminium-magnesium legeringen werden gebruikt voor het rollen van draad ten behoeve van klinknagels, de verbindende elementen; vellen aluminium-mangaan-legering werden gebruikt voor het lassen van brandstoftanks. Zonder magnesium en aluminium poeders, was het onmogelijk om bommen, granaten en fakkels te produceren.
Duraluminium

Duraluminium (ook bekend onder de namen duralum, duralium of dural) is een handelsnaam van een van de eerste legeringen van aluminium.
Het is in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld door de Duitse metallurg Alfred Wilm. Deze onderzocht in het Centraal onderzoekslaboratorium te Neubabelsberg vanaf 1901 aluminium en ontdekte in 1906 dat aluminium waaraan 4 procent koper was toegevoegd harder en sterker werd wanneer deze legering een paar dagen op kamertemperatuur werd bewaard. Voor een legering waaraan tevens magnesium was toegevoegd verkreeg Wilm in 1909 een patent. Dit nieuwe materiaal werd duraluminium genoemd. De naam is inmiddels verouderd maar wordt nog wel gebruikt in populaire wetenschap.
Duraluminium is opgebouwd uit de elementen aluminium, koper, mangaan en magnesium. Een moderne samenstelling, AA2024 genaamd, bestaat uit 4,4% koper, 1,5% magnesium, 0,6% mangaan en 93,5% aluminium in gewichtsprocenten. Een doorontwikkeling van dural is alclad, waarbij duraluminium met een laag zuivere aluminium wordt bedekt om de legering beter te beschermen tegen oxidatie.
Duraluminium werd aanvankelijk gebruikt voor het skelet van zeppelins. Later is het voornamelijk toegepast in de vliegtuigbouw, en voor de bouw van motorfietsframes. Alclad wordt ook tegenwoordig nog toegepast door vliegtuigbouwers.
Regel 3

Zal het noodzakelijk zijn ze te openen de koning en de hertog verwant,
Regel 4

Haven schepen grondig verwoest een serene dag.
Het weer heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bombardement op de Amerikaanse marine basis. De licht bewolkte lucht zorgde ervoor, dat de Japanners hun plannen konden uitvoeren zonder al te veel problemen. Het zicht was prima, waardoor er een goed beeld was op het doel. Tijdens de vlucht richting Pearl Harbor meldde de Japanse aanvalscommandant, dat het weer op Honolulu prima was: "Wat bewolking boven de bergen. Visibility good." Toen de piloten uit het wolkendek kwamen, zagen ze de lange witte lijn van de kust. Voormalig historisch directeur van het USA marine instituut - Paul Stillwell - legt uit, dat het weer een interessante rol heeft gespeeld bij de aanval op Pearl Harbor. "Blijkbaar heeft het weer de Japanse aanval niet gehinderd. Ze hebben een heel eind moeten vliegen over de Pacific door ruig weer en ze moesten een aantal keren bijtanken maar tijdens de aanval was het helder weer." Stillwell vervolgt met uit zijn uitleg, dat de invloed van het weer eigenlijk indirect een voordeel was voor de USA. "Het vliegdekschip USS Enterprise (CV-6) kwam terug van Wake Island en zou de ochtend van de 7de op de basis arriveren, maar was verlaat door de ruwe zee. Hierdoor lag deze niet in de haven tijdens de aanval. De USS Enterprise heeft tijdens de rest van de oorlog een belangrijke rol gespeeld. Had het schip in de haven gelegen, was het allemaal heel anders gelopen."

De laatste twee woorden
'jour serain' betekenen 'serene dag' en zondag 7 december 1941, vroeg in de ochtend, was dat dan ook, tot dat de aanval begon.
Maar het bevel tot de aanval kwam toch en noodgedwongen verliet Nagumo op 26 november 1941 als viceadmiraal van de Japanse vloot, de Baai van Hitokappu aan de oostzijde van Etorofu met 6 vliegdekschepen, 423 vliegtuigen, 2 slagschepen, 28 onderzeeërs, 2 kruisers en 11 torpedojagers. Het is duidelijk dat de vliegdekschepen in deze vloot relatief zwaar oververtegenwoordigd waren, maar dat was ook logisch, omdat het de bedoeling was om vanaf deze vliegdekschepen aan te vallen. De andere schepen hadden uitsluitend de taak deze kostbare oorlogsbodems te beschermen. Al vanaf het vertrek heerste er tussen de schepen een strikte radiostilte, zodat de Amerikanen hen niet zomaar zouden opmerken en traceren.
Het verdere verloop mag bekend verondersteld worden.
Isoroku Yamamoto
Chuichi Nagumo
Aanval op Pearl Harbor, 7 december 1941
De aanval op Pearl Harbor
De grote bronzen deuren verwijzen hier naar de bommenluiken van de vliegtuigen en de torpedoluiken van de onderzeeërs van de Japanse vloot.
Bijzonder is dat Nostradamus ziet dat er sprake is van een legering, hij noemt brons omdat dat dat in zijn tijd algemeen bekend was.
Maar vliegtuigen en onderzeeërs en ook het metaal aluminium bestonden nog helemaal niet.
De aanval op Pearl Harbor was een aanval van de Japanse Keizerlijke Marine op de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor (Hawaï), die op 7 december 1941 plaatsvond onder leiding van admiraal Isoroku Yamamoto.
Yamamoto had dit plan al opgevat toen hij in 1939 chef werd van de Japanse vloot.
Alhoewel Yamamoto zelf het bevel bij de aanval wilde voeren, ging dit niet omdat hij te veel andere verantwoordelijkheden had. De keus viel op schout-bij-nacht Chuichi Nagumo. Hij was geen expert op het gebied van de marine-luchtvaart, maar werd omwille van zijn anciënniteit op 10 april 1941 toch aangesteld. Hij was tegenstander van het plan van admiraal Isoroku Yamamoto om Pearl Harbor aan te vallen, maar troostte zich met de gedachte dat de aanval misschien niet door zou gaan, Japan was immers nog niet in oorlog met de Verenigde Staten. Bovendien moest het plan nog worden goedgekeurd door het Japans opperbevel.